субота, 26 квітня 2008 14:01

Україна вимагатиме початку переговорів про виведення флоту РФ

Україна не обговорює можливості продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на своїй території після 2017 року і має намір добиватися швидкого початку переговорів про підготовку до виведення флоту. Про це в інтерв"ю тижневику "Дзеркало тижня" заявив міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

"Ми виходимо з простої істини: угода в 2017 році припиняє свою дію", - заявив Володимир Огризко, нагадавши: "Як ви знаєте, нещодавно посол РФ в Україні пан Черномирдін вчергове підтвердив, що в 2017 році Росія залишить Севастополь й інші військові містечка, які сьогодні використовує російський Чорноморський флот".

Міністр повідомив, що під час його візиту до Москви 15 квітня російській стороні був переданий проект меморандуму про підготовку до виведення флоту з української території.

"Думаю, що перше обговорення проекту меморандуму все-таки відбудеться вже в червні на засіданні підкомісії з питань функціонування і тимчасового перебування ЧФ в Україні. І ми ще раз звернемо увагу на необхідність дуже чітких і конкретних кроків", — наголосив він.

"Сподіваюся, що обговорення підготовки до виведення флоту необхідно починати вже зараз, щоб уникнути низки проблем.

"Нам потрібно наперед продумати багато деталей саме для того, щоб уникнути проблем: гуманітарних, оскільки йдеться про живих людей, про їх сім"ї; технічних, оскільки це велике військове з"єднання; екологічних, оскільки в Севастополі сконцентрована велика кількість зброї і не можна допустити ще одній Новобогданівки", - пояснив міністр, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагатиме початку переговорів про виведення флоту РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі