середа, 26 вересня 2012 18:02

"Україна виховала достатньо молоді, яка готова взяти владу у руки" - "свободівець"

"Україна виховала достатньо молоді, яка готова взяти владу у руки" - "свободівець"
"Свободівця" намагалися забрати в Київський райвідділ міліції, інкримінуючи порушення громадського порядку. Фото: poltava.pl.ua

"Свободівця" 30-річного Анатолія Ханка хотіли забрати у міліцію в Полтаві, бо крикнув "Ганьба!" прем'єр-міністру Миколі Азарову. 22 вересня той приїхав у палац дозвілля "Листопад" вітати містян із 75-ю річницею утворення області.

- Вийшов з офісу купити батона і кефір, - розповідає Анатолій. - Через дорогу юрба людей стоїть з прапорами правлячої партії. Під'їжджає кортеж. З чорного мікроавтобуса вилазять Удовіченко, Момот і Азаров (Олександр Удовіченко — губернатор Полтавщини, Іван Момот — голова обласної ради — Gazeta.ua). Моя націоналістична натура не витримала, почав кричати "Ганьба!". Тут з усіх сторін підійшли якісь чиновники зі свити Азарова і обласної адміністрації. А тоді ще в костюмах більше схожі на "есбушників". Відтісняють мене від людей, кажуть, щоб замовк. Хапають за руки — вириваюся. Трохи далі у палатці Партії регіонів стояли сім чи вісім міліціантів. Я до них, кажу: затримують кандидата в депутати (Ханко — №151 у списку ВО "Свобода" до Верховної Ради — Gazeta.ua). Реакції ніякої. Перебігаю вулицю — юрбою за мною. Обступили. Приїхав слідчий, каже: "Зараз заберемо за порушення громадського порядку. Думаю, ах так. Подзвонив керівникові міської організації "Свободи" Романові Чабановському, правозахисникові, адвокату, міжнародним спостерігачам з Канади і Сербії. Бачать, не той випадок, що можна смикнути і в буцигарню закинути. Попросили, щоб написав, ніби не маю претензій, що мене зупиняли, затикали рота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтаві незаконно затримали "свободівця", який вигукнув "Ганьба!" АзаровуВідмовився. То відпустили. Все це тривало десь з годину.

Не жалкуєте про свій вчинок?

- Звичайно ж ні. Іще кричатиму. Немає значення, хто стоятиме переді мною — Ахметов, Азаров чи інші холуї. Це - донецька орда.

Як відгукуються про Партію регіонів односельці, знайомі?

- Люди їх ненавидять. У день, коли до Полтави приїжджав Азаров, порозганяли людей від Південного вокзалу. Там селяни продають сир, молоко. Люди кляли, що не дають їм заробити на кусень хліба. Коли прем'єр приїжджав на Сорочинський ярмарок, у Миргороді перекрили центральну дорогу. Автобуси запізнювалися на сорок-п'ятдесят хвилин.

На Полтавщині "регіонали" малюють собі близько тридцяти відсотків голосів на виборах. Їх зроблять адміністративним тиском. Процес фальшування вже почався з окружних комісій. У них "Свобода" не має жодного свого представника. Тепер те саме роблять з дільничними. У п'ятницю, 21 вересня, у Лохвиці, це 151-й виборчий округ, на жеребкуванні, де вибирали, які політичні сили будуть у складі дільничної комісії, прийшов міський голова В'ячеслав Демчук. Хоч він не уповноважений там бути. Це розцінюємо як адміністративний тиск. Під час жеребкування витягували товстіше скручені папірці. То були від "регіонів" і їхніх сателітів. А тонкі від "Удару" і "Свободи" не брали. У Глобинському районі жеребкування затягнули до десятої ночі. І таке по всій Україні. Влада піде на все, щоб здобути 300 голосів у парламенті і зробити з Януковича царя. "Свобода" цього не дасть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Проголосую за вас, як пообіщаєте дати Чечетову в морду"

Які настрої панують у суспільстві?

- Все йде до того, що 29 жовтня прокинеться козацький дух. Люди проти цієї влади.

Що потрібно робити, аби життя змінилося на краще?

- Кардинально змінити систему. Провести люстрацію. Повинні почати з нового листа. За двадцять один рік незалежності Україна виховала достатньо молоді, яка готова взяти владу у руки. Нам намагаються нав'язати стереотип, українська молодь нічим не цікавиться. По студентській "Свободі" бачу — хлопці проводять вечори кіно, їздять на вишколи. У полтавському офісі ніколи не почуєш мату. Бо мат — це десять віджимань. Націоналістична молодь змінить державу.

Зараз ви читаєте новину «"Україна виховала достатньо молоді, яка готова взяти владу у руки" - "свободівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі