пʼятниця, 06 листопада 2009 13:16

Україна розплатилася з "Газпромом" за жовтневий газ

Україна розплатилася з "Газпромом" за жовтневий газ

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" розрахувалася з ВАТ "Газпром" за спожитий в жовтні газ.

"Сьогодні ми чергові $500 млн заплатили Росії", - сказала прем"єр-міністр на нараді з питань роботи гірничо-металургійного комплексу в Маріуполі в п"ятницю.

За словами Тимошенко це було дуже важко зробити, оскільки облгази оплачують 50-60% вартостей використаного газу.

Раніше президент України Віктор Ющенко повідомив, що розрахунки за жовтневі постачання газу, які оцінюються його Секретаріатом в $470 млн, можуть бути здійснені за рахунок використання частини спеціальних прав запозичення, перерахованих Міжнародним валютним фондом Україні в серпні-вересні в рамках останнього розподілу SDR.

Раніше повідомлялося, що перший заступник глави правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко в п"ятницю не прийшов на анонсовану заздалегідь прес-конференцію в українському уряді, оскільки вимушений був залишитися в Москві на газових переговорах.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Україна розплатилася з "Газпромом" за жовтневий газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі