вівторок, 26 серпня 2008 14:23

Україна радить Росії не визнавати незалежності Південної Осетії та Абхазії

Україна радить Росії не визнавати незалежності Південної Осетії та Абхазії
Україна закликає російську сторону відмовитись від визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії і створення тим самим небезпечних міжнародно-правових прецедентів. Про це сказано у заяві МЗС України, розповсюдженій його прес-службою.
Київ також закликає Москву забезпечити виконання у повному обсязі досягнутих міжнародних домовленостей, продовження мирного процесу врегулювання за широкої участі багатонаціональних миротворчих сил під егідою міжнародних організацій, насамперед ООН, ОБСЄ та ЄС.

Міністерство закордонних справ України висловлює глибоку стурбованість у зв"язку з ухваленням 25 серпня 2008 р. Радою Федерації та Державною думою Федеральних зборів РФ звернень до Президента РФ з пропозицією визнати незалежність Південної Осетії та Абхазії – складових частин суверенної території Грузії.

"Україна неодноразово заявляла про свою незмінну позицію щодо врегулювання "заморожених" конфліктів на пострадянському просторі, виходячи виключно з необхідності забезпечення принципів суверенітету та територіальної цілісності держав", - сказано в заяві.

Зазначені звернення російського парламенту Україна розглядає як украй небезпечний прецедент, який ще більше загострить ситуацію з безпекою у Кавказькому регіоні та на пострадянському просторі в цілому, різко негативно впливатиме на процеси мирного врегулювання міжетнічних конфліктів в усьому світі, пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україна радить Росії не визнавати незалежності Південної Осетії та Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі