четвер, 20 серпня 2009 14:09

Україна приречена на розподіл Росією - Мовчан

Автор: Фото Андрій Єловіков
  Павло Мовчан в інтерв'ю для 'Газети по-українськи' розкритикував заяву Медведєва
Павло Мовчан в інтерв'ю для 'Газети по-українськи' розкритикував заяву Медведєва

Росія дозволяє собі настільки, наскільки дозволяємо їй ми.

Таку заяву в інтерв"ю "Газеті по-українськи" зробив народний депутат від БЮТ Павло Мовчан, коментуючи вказівку президента РФ Дмитра Медведєва з приводу курсу розвитку України.

"Проблеми із Росією я пропонував розв"язати не вчора, а на самих початках незалежності. Це – мовне й церковне питання. Мала відбутися наша незалежна автокефальна церква. Не може бути Україна під московським патріархатом, бо це вже не незалежна Україна. Ми ж добивалися незалежності, формували ідеологію і правові засади нової держави", - розповів нардеп.

Мовчан вважає, що лист Медведєва був своєрідною провокацією, проте "неусвідомленою".

"Медведєв – це клон, продовження Путіна. Його головне завдання – догодити за будь-яку ціну. Я говорив торік, що Грузія приречена на розподіл. Другими на черзі є ми. Апетити Росії збільшаться: вона попросить нашу трубу, землю, порти... Скаже: давайте поміняємо ідеологію, заново перепишемо історію", - сказав парламентарій.

БЮТівець підкреслив, що "все це було розроблено в останні часи президентства Кучми".

"І наші козачки на чолі із Дмитром Табачником включалися у реалізацію цих проектів. Щоб мати більші бізнес-можливості, вони зацікавлені у розширенні єдиної держави", - додав він.

Повне інтерв"ю з Павлом Мовчаном читайте в "Газеті по-українськи" у п"ятницю, 21 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Україна приречена на розподіл Росією - Мовчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі