вівторок, 05 квітня 2022 13:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна помститься кожному військовому злочинцю РФ - Зеленський

Україна помститься кожному військовому злочинцю РФ - Зеленський
До складу спільної з Європейським Союзом комісії увійдуть прокурори з різних держав. Фото: president.gov.ua

Україна готова мститися російським військовим за прикладом Ізраїлю, який десятки років полював на воєнних злочинців у різних країнах. Бучанську різанину розслідуватиме спеціальна міжнародна комісія.

Україна із західними партнерами розробить механізми покарання росіян, причетних до воєнних злочинів, заявив 5 квітня президент Володимир Зеленський в інтерв'ю українським журналістам, яке транслювали в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Я вчора це вже сказав. Можливо, це було не так відверто, як цього очікує сьогоднішній час. Ми точно будемо цим займатися. Складатимуть відповідні списки. Тобто, є порядок, тому що ми в цивілізованому світі живемо. Є порядок, який буде йти з точки зору чинного законодавства і міжнародного права", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія на Радбезі ООН покаже, якою насправді є путінська війна в Україні

До складу спільної з Європейським Союзом комісії увійдуть прокурори з різних держав.

"Окремо є наша внутрішня справа щодо цих злочинців, які катували наших людей. Ми починаємо збирати інформацію, шукатимемо їх. Дуже не хочеться, щоб це було вирішено за 20 чи 30 років. Треба постійно цим займатися. Гадаю, внутрішній український механізм буде дуже дієвий, тому що є люди, які дуже хочуть знайти тих злочинців", - додав президент.
Зеленський впевнений, що Україна знайде правильний формат.

"Якщо закон не буде вирішувати це міжнародне питання, то український закон знаходитиме вихід із цієї складної ситуації", - додав він.

Зеленський припустив, що його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним може не бути. Водночас навіть після трагічних подій у Бучі на Київщині українська сторона все одно має продовжувати переговори з країною-агресором про завершення війни, вважає Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Україна помститься кожному військовому злочинцю РФ - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі