четвер, 16 січня 2020 01:29

Україна подала заявку отримання розширених можливостей НАТО

Україна подала заявку отримання розширених можливостей НАТО
Україна продовжує вступати в НАТО. Фото: Обозреватель

Україна офіційно подала заявку на участь у програмі партнерства розширених можливостей (EOP) НАТО.

Участь в програмі EOP дасть можливість більш оперативно обмінюватися розвідувальними даними з Північноатлантичним Альянсом, заявив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба під час візиту в штаб-квартиру НАТО, передає РБК-Україна.

"Сьогодні я офіційно звернувся в НАТО з проханням почати офіційний розгляд заявки України на отримання статусу члена партнерства розширених можливостей. Ми також проговорили дуже багато речей, пов'язаних з наступними реформами", - заявив Кулеба.

За його словами, якби Україна була учасницею програми у випадку зі збитим українським літаком в Ірані Київ міг би отримати швидше якісні розвідувальні дані від союзників в НАТО.

"Я при цьому хочу зазначити, що є деякі держави-члени, які все ще розглядають питання про те, чи потрібно дати Україні цей статус, але керуються вони політичними факторами, так як, в принципі, Україна відповідає всім критеріям, необхідним для участі в цій програмі", - сказав віце-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО припускають можливість збиття літака МАУ іранською ракетою

Раніше Україна і НАТО узгодили проведення спільних навчань із захисту критичної інфраструктури в Чорноморському регіоні Нерушима стійкість-2020 на Одесі.

Зараз ви читаєте новину «Україна подала заявку отримання розширених можливостей НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі