пʼятниця, 10 січня 2020 18:42

У НАТО припускають можливість збиття літака МАУ іранською ракетою

У НАТО припускають можливість збиття літака МАУ іранською ракетою
У НАТО не спростовують версію про потрапляння ракети в літак МАУ. Фото: 5 канал

У НАТО не бачать причин не довіряти даним західних країн про можливе потрапляння ракети в літак МАУ в Ірані.

Про це заявив Генеральний секретар альянсу Йенс Столтенберг на екстреній зустрічі Ради ЄС на рівні глав МЗС щодо ситуації на Близькому Сході, передає Reuters.

"Ми не бачимо підстав не вірити повідомленням ЗМІ і відеоматеріалам про можливу поразку українського Boeing іранською ракетою", - зазначив він.

Столтенберг додав, що Іран повинен провести прозоре розслідування авіакатастрофи українського літака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почали досліджувати чорні скрині з літака МАУ

"Важливо, щоб ми встановили там всі факти... Я закликаю Іран в повній мірі брати участь і внести свій вклад в прозоре і ретельне розслідування... Нам необхідно ретельне розслідування, щоб встановити всі факти, і саме тому ми повинні в повній мірі співпрацювати з іранської стороною", - наголосив він.

Авіакатастрофа літака МАУ неподалік від Тегерана могла статися через влучання двох іранських ракет російського виробництва "Тор". Літак збили двома ракетами класу "земля-повітря". Розвідка США має докази атаки Ірану.

Вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс Тегеран – Київ. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО припускають можливість збиття літака МАУ іранською ракетою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі