понеділок, 23 вересня 2013 14:04

Україна не повинна боятися "ірраціональної" реакції Росії - експерт

Україна не повинна боятися "ірраціональної" реакції Росії - експерт
Андерс Аслунд. Фото: m.ria.ru

Україні потрібно підписати Угоду про асоціацію з ЄС і не боятися "ірраціональної" реакції Росії.

Про це в інтерв'ю "ВВС-Україна" сказав один із провідних економістів, що спеціалізуються на пострадянському просторі та Східній Європі, колишній радник українського та російського урядів, професор Андерс Аслунд.

На запитання, що Україні робити із Митним союзом та Росією після підписання Угоди про асоціацію, він відповів: "Треба розуміти, що цей конфлікт, спровокований Росією, не має раціонального підґрунтя. Україна є членом угоди про вільну торгівлю в СНД. Україна ратифікувала цю угоду так само, як і Росія. І у цій угоді йдеться про те, що всі конфлікти мають розглядатися на базі норм, які діють у СОТ. І Росія, і Україна є членами СОТ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Кремлі кажуть, що готові поважати будь-яке рішення України

На думку експерта російська сторона не до кінця розуміє правила Світової організації торгівлі.

"Наприклад, заяви про те, що із підписанням угоди з ЄС через територію України здійснюватиметься реекспорт європейських товарів до Росії, свідчать про брак розуміння правил СОТ, за якими країни не мають право на реекспорт без встановлення мит на кордонах із третіми країнами", - сказав він.

"Відтак, можна сказати, що це просто цькування", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Україна не повинна боятися "ірраціональної" реакції Росії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

110

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі