четвер, 30 червня 2016 14:24

Україна не готова до антикорупційного суду - Ситник

Україна не готова до антикорупційного суду - Ситник
УНІАН

Українське законодавство не готове для створення антикорупційного суду.

Про це заявив голова Антикорупційного бюро Артем Ситник.

За його словами, потрібен підхід до справ у боротьбі з корупцією.

"Саму концепцію антикорупційного суду закладено в законі. Але цього не достатньо. Щоб створити антикорупційний суд, треба вносити зміни до закону. Важливо, щоб вони були правильні. Аби суд дійсно запрацював", - сказав він.

Ситник зауважив, що зараз судова гілка влади корумпована і багато суддів не можуть пояснити свої статки.

"Також на суддів дуже серйозно тиснуть не тільки пропонуванням хабарів. А ще і фізично. Тому під час створення антикорупційного суду потрібно говорити не лише про чесних суддів, але й про забезпечення їх захисту. Бо у деяких випадках судді залишаються напризволяще перед серйозною командою корупціонерів. Свіжий приклад по справі Онищенка. Важко пояснити рішення суду, коли слухається подання на десять осіб. По чотирьом особам суд обирає взяття під варту і як альтернативу заставу у 200 мільйонів. Потім по іншим підозрюваним співучасникам - мільйон. Ще чотири - 50 мільйонів. І це лише тоді, коли по одному фігуранту вилучили 500 тисяч доларів. Видно, що таке рішення не ґрунтується на законі", - заявив керівник НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ розслідуватиме корупцію разом із ФБР

Раніше Ситник заявляв, що антикорупційний суд має стати частиною реформи української Феміди.

Зараз ви читаєте новину «Україна не готова до антикорупційного суду - Ситник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі