субота, 05 грудня 2020 20:40

Україна може збільшити свою участь в операціях НАТО

Україна може збільшити свою участь в операціях НАТО
Оприрації наблизять Україну до членства у НАТО. Фото: nato.int

Україна може збільшити національні внески в операції під проводом НАТО і направити додатковий персонал.

Міністр оборони Андрій Таран сказав про це в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"Ми готові збільшити національні внески в операції під проводом НАТО, направити до роботи у структурах Альянсу додатковий військовий та цивільний персонал, розпочати виконання практичних заходів з налагодження обміну інформацією в режимі реального часу, застосовуючи автоматизовані системи.

Усе це має зробити нас сильнішими і значно наблизити до стратегічної мети — повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО розповіли, чого чекають від Байдена

І в цьому контексті ми чітко окреслюємо свої амбіції отримати План дій щодо членства в НАТО і сподіваємося на всебічну політичну підтримку союзників з НАТО щодо ухвалення такого рішення на наступному саміті Альянсу 2021 року", - сказав він.

Міністерство оборони сподівається, що на саміті НАТО 2021 року вирішать надати Україні план дій щодо членства в Альянсі. Українське партнерство з НАТО особливо важливе для протидії агресивній політиці Росії, яка є викликом для міжнародного миру та безпеки, про це на пресконференції повідомив міністр оборони Андрій Таран.

Зараз ви читаєте новину «Україна може збільшити свою участь в операціях НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі