неділя, 29 серпня 2021 21:37

Україна готується відвойовувати Крим, міфи про шаровари і обмін речовин: 5 блогів тижня

Україна готується відвойовувати Крим, міфи про шаровари і обмін речовин: 5 блогів тижня
У Києві відкрили офіс "Кримської платформи" 23 серпня. На його території висадили кримські сосни. Володимир Зеленський запропонував іноземним гостям полити саджанці. Фото: Офіс президента

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. Козаки Хмельницького не носили шароварів. Романтичні вигадки замінюють реальності минувшини та нашу правдиву і багату історію. Звісно, краще зображати з себе з голим торсом на коні в шкіряних браслетах українських апачів Дикого Заходу, аніж одну книжку прочитати, де дізнатися, що ніколи цього не було в українців. Час вже спустити з брів "казенні радянські шаровари" та реально пізнати власну країну і культуру, вважає історик Кирило Галушко.

2. "Кримська платформа" – це платформа підготовки війни за Крим. Найбільш неприємна вона не Росії, а нашим записним друзям. Особливо Німеччині і Франції. Володимир Зеленський якісно штрикнув у очі західним політикам, що всі їх запевнення про вірність принципам непорушності кордонів, правам людини не варті яєчної шкарлупи. Крим – нагадування, що нині жодна держава не може бути впевнена, що не стане наступною жертвою окупації частини території, наголосив громадсько-політичний діяч Ігор Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кримська платформа" роздратувала Кремль. Москва хоче неможливого

3. Обмін речовин починає сповільнюватися лише після 60 років. З 20-річного та до 60-річного віку - він однаковий. Такий результат міжнародного дослідження. Після 60 років люди мало рухаються, мають хронічні захворювання. У багатьох розвивається саркопенія - це зменшення м'язевої тканини, а також заміщення її на жирову. Жирові клітини потребують менше енергії, ніж м'язові, але люди вже по "накатаній" звикли до булочок, вареничків і сальця, пояснює дієтологиня Оксана Скиталінська.

4. Анґела Меркель ментально совок. Дорослішання і кар'єра в Східній Німеччині сформували залізобетонний світоглядний базис. Путін і Росія їй ментально ближчі, ніж ЄС і США, вважає політолог Олексій Голобуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський наказав чиновникам будувати заводи. Таке вже було. Закінчилося сумно

5. Промова президента Володимира Зеленського на параді до Дня Незалежності завершилась екскурсом в історію України. Для нього і його спічрайтерів вона укладається в набір школярських штампів. Цілі історичні епохи викреслено. В театралізованій ретроспективі не знайшлось місця Виговському, Мазепі, Міхновському, Петлюрі, Хвильовому, не кажучи вже про УПА. Ім'я Чорновола також не назвали. Зеленський дедалі вправніше перебирається в українські шати. Це поки лише фасад, за яким ховається малоосвічений радянський інженер, зауважив культуролог Іван Козленко.

Зараз ви читаєте новину «Україна готується відвойовувати Крим, міфи про шаровари і обмін речовин: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі