субота, 17 травня 2008 11:09

Україна готова спільними зусиллями з Грузією боротися за вступ до НАТО

Заступник міністра закордонних справ України Олександр Купчишин заявив, що Україна готова стратегічно співпрацювати з Грузією в питанні приєднання до Плану дій з членства (ПДЧ) в НАТО, проте не ставить за мету одночасне приєднання разом з Грузією.

За його словами, "очевидно, що між нашими країнами з цього питання ведеться конструктивний діалог, зокрема, і на експертному рівні".

"У свою чергу, кожна з країн розуміє, що все ж таки ми рухаємося кожен своїм шляхом, - зазначив політик. - Попри те, що стратегічні євроатлантичні інтереси у нас і у Грузії співпадають, деякі речі тактичного характеру можуть бути різними".

Крім цього Купчишин зазначив, що з одного боку, в Грузії вищий рівень підтримки приєднання до НАТО, ніж в Україні, а з іншого боку, в Україні немає таких проблем з "замороженими конфліктами", як у Грузії з Абхазією і Південною Осетією.

"Не виключено, що надання ПДЧ Україні і Грузії може відбутися одночасно, але ставити це за кінцеву мету, не потрібно", - підкреслив він.

Нагадаємо, що на початку цього року Україна і Грузія звернулися до НАТО з проханням розглянути питання про приєднання до ПДЧ. Під час Бухарестського саміту НАТО на початку квітня країни-члени НАТО вирішили відкласти ухвалення рішення з приєднання Грузії і України до ПДЧ на грудень. В той самий час, країни-члени НАТО підтвердили євроатлантичну перспективу для обох країн, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова спільними зусиллями з Грузією боротися за вступ до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі