субота, 22 серпня 2009 13:46

Україна готова протягнути Росії руку допомоги

Україна готова протягнути Росії руку допомоги

Україна готова надати Росії енергетичну допомогу у зв"язку з трагедією на Саяно-Шушенській ГЕС у разі потреби. Про це в інтерв"ю "Дзеркалу тижня" заявив заступник міністра палива і енергетики України Сергій Павлуша.

"Ми співчуваємо всім постраждалим у цій аварії. І співпереживаємо нашим колегам-енергетикам, адже їм доведеться виконати складну роботу з відновлення станції. Ми готові за потреби надати допомогу нашим російським колегам — і фахівцями, і технікою, якщо російська сторона потребуватиме цього. Ми розуміємо, що "втрата" 6400 МВт — це проблема для будь-якої енергосистеми. Для відновлення таких енергогенеруючих потужностей знадобиться час, спеціалісти, техніка і чимало коштів", — наголосив він.

Заступник міністра відзначив, що згідно з інформацією російських ЗМІ, найближчим часом Хакасії не загрожує дефіцит електроенергії, проте, за його словами, незабаром енергопотужності в цьому регіоні Російської Федерації будуть дуже затребувані.

"Швидше за все, це потребуватиме включення резервних потужностей у цьому регіоні або організації перетоків з інших частин російської енергосистеми. Якщо в цьому буде зацікавленість наших російських колег, ми готові розглянути можливість перетоку електроенергії з України в енергосистему РФ для підтримання режимів її роботи", — заявив він.

При цьому Сергій Павлуша підкреслив, що в України є всі необхідні потужності, які можна швидко задіяти, відзначивши, що комерційні умови такого експорту повинні влаштовувати обидві сторони.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова протягнути Росії руку допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі