четвер, 20 березня 2014 13:17

Українські війська не будуть "повзти на колінах" з Криму - Соболєв

Українські війська не будуть "повзти на колінах" з Криму - Соболєв

Зараз тривають перемовини, що робити з українськими військовими, які знаходяться в Криму.

Про це в інтерв'ю журналістам сказав в.о голови фракції "Батьківщина" у Верховній Раді  Сергій Соболєв, - повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Наша позиція чітка і свідома: ми зважаємо, що має бути наданий режим повного сприяння для виведення військових частин з озброєнням, технікою із території, яка є тимчасово окупованою. Те, що пропонує російська федерація, є приниженням - "киньте все і на колінах повзіть на територію України". Ми цього не допустимо", - зауважив він.

За словами нардепа, поки перемовини тривають на рівні експертного середовища, однак влада хоче залучити до них міжнародні організації, аби наступного тижня був прийнятий цей режим.

"Тоді треба дати можливість виїхати всім нашим громадянам, які проходять службу, членам їх родин. Це єдиний здоровий варіант, який на сьогодні розглядається нашою стороною", - наголосив політик.

"Крім того, ми зараз ще подивимося, що Росія буде робити з двосторонніми угодами. Дотепер вони заявляють претензії за оренду флоту, який нібито знаходиться на їхній території. Ми в цій ситуації будемо діяти згідно з міжнародними угодами і захищати наші суверенні права", - додав Соболєв.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська не будуть "повзти на колінах" з Криму - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі