субота, 22 травня 2021 09:39

Україна подовжила санкції проти Росії

Україна подовжила санкції проти Росії
На три роки подовжили санкції проти російських IT-компаній "Яндекс", "Лабораторія Касперського", "Ківі". Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський своїм указом ввів в дію рішення РНБО про продовження терміну дії санкцій проти 674 фізичних і 138 юридичних осіб, пов'язаних із агресією РФ проти України.

Зокрема низки російських телеканалів і IT-компаній. Текст указу і два відповідних списки опублікували в п'ятницю, 21 травня, на сайті президента.

Безстрокові санкції поширюються на Сергія Аксьонова, який очолює окупаційну адміністрацію РФ, що здійснює управління тимчасово окупованою територією України в АР Крим, керівників ОРДЛО Дениса Пушиліна і Леоніда Пасічника. Окрім громадян РФ, у санкційному списку є громадяни інших країн, зокрема, Грузії, Білорусі, Греції, Молдови, України.

Серед юридичних осіб у списку санкцій опинилися російські телеканали НТВ, "Первый канал", "Звезда", ВДТРК, ТНТ, Рен-ТВ, інформаційне агентство "Россия сегодня", газета "Московский комсомолец", а також декілька ЗМІ з анексованого РФ Криму. Санкції проти них подовжили на три роки. Також на три роки подовжили санкції проти російських IT-компаній "Яндекс", "Лабораторія Касперського", "Ківі" та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський увів в дію рішення РНБО про збільшення видатків на національну безпеку

У Кремлі вже відреагували на нові санкції України проти російських громадян і компаній, які 21 травня схвалив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Україна подовжила санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі