четвер, 28 серпня 2014 16:56

Україна має бути жорсткою до Росії - експерт

Україна має бути жорсткою до Росії - експерт
112.ua

Україна має заявити свою міжнародну позицію – ми воюємо з Росією.

Про це у блозі на "Українській правді" написав філософ Сергій Дацюк.

"Україна мабуть буде остання країна в світі, яка офіційно визнає, що між нею та Росією іде війна.

Бо у нас вибори і війна. І нам потрібно вибрати – війна чи вибори. Народ має обрати війну, бо війна обрала народ.

За можливість переобрати президента України наша країна віддала Крим Росії. Виявилося, що за Конституцією неможливо вести вибори під час війни. Тепер за переобрання Парламенту потрібно буде віддати Росії східні області України.

Може все-таки дешевше буде змінити Конституцію?", - зазначає аналітик.

Також, за словами Дацюк, оборонна війна для України це поразка.

"Обороняти Схід України потрібно. Але разом з тим потрібно вести війну на території Росії. Це важко. На це ресурсів обмаль. Але це єдиний спосіб перевести війну у публічну площину в Росії. Це єдиний спосіб виграти війну", - каже філософ.

"Потрібна повна мобілізація ресурсів країни, повна мілітаризація країни. Видати зброю в країні потрібно всім, хто може захищати країну. Ми маємо готуватися до тривалої партизанської війни проти загарбника.

Кадрова політика щодо військових має стати більш динамічною. Потрібно забезпечити ефективне висування талановитих командирів та полководців.

Зрадників і дезертирів потрібно карати за законами військового часу. Всі активи бізнесменів, що підтримують сепаратизм, потрібно негайно арештувати і спрямувати на фінансування збройних сил України.

Війна це дуже жорстка і неприємна річ. Зволікання з жорсткими рішенням невідворотно веде Україну до катастрофи. Нам потрібна перемога", - також зазначає Дацюк.

Зараз ви читаєте новину «Україна має бути жорсткою до Росії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі