четвер, 24 липня 2014 13:05

УДАР може створити коаліцію, щоб позбутися уряду - Курус

УДАР може створити коаліцію, щоб позбутися уряду - Курус
Фото: zn.ua

Лідер громадянської кампанії "За відповідальну владу" Ігор Курус не розуміє, чому разом з УДАРом та "Свободою" із коаліції не вийшла "Батьківщина". Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Якби "Батьківщина" це зробила, це б означало, що є команда майданівських партій, які свідомо пішли на перевибори Верховної Ради. В тому, що зараз відбулося, небезпека в тому, що буде створена нова більшість із уламками Партії регіонів. Може бути коаліція на базі УДАРу. Тоді "Батьківщина" з комуністами - в опозиції. Однак вона теж може об'єднатися із залишками "регіоналів" та утворити антипрезидентську коаліцію. Третій варіант - розпуск парламенту", - зазначив експерт.

За словами громадського діяча, коаліція розпалася саме сьогодні, бо потрібно ухвалювати рішення по Угоді про асоціацію з ЄС. "Можливо, спеціально розвалили, щоб не ратифікувати її. Окрім того, не треба забувати, що сьогодні збирається Держдума Росії. Не є таємницею те, що весь політикум чекає, що вирішить Путін - заспокоїться чи діятиме ще агресивніше та вводитиме війська в Україну", - пояснив Курус.

"Порошенку в цій ситуації треба виконувати свої виборчі обіцянки. Однією з них є розпуск парламенту. Він повинен був передбачити, що після розпаду нинішньої коаліції може з'явитися нова. Зараз УДАР робить все для того, щоб його не асоціювали із нинішнім урядом. Ми входимо в режим, коли президент та Кабмін можуть почати конфліктувати. А якщо "ударівці" створять нову більшість, то й урядовців треба замінювати. Яценюку це б зараз було вигідно, бо країна знаходиться в дуже поганій ситуації. Хоч уряд за п'ять місяців не зробив нічого, щоб провести реформи", - наголосив він.

 

Зараз ви читаєте новину «УДАР може створити коаліцію, щоб позбутися уряду - Курус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі