четвер, 05 січня 2023 13:37

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського відреагували на заяву Гундяєва про "різдвяне перемир'я"

У Зеленського відреагували на заяву Гундяєва про "різдвяне перемир'я"
Патріарх Кирило цинічно закликав до нібито "різдвяного перемир'я". Фото: twitter.com/Podolyak_M

Запропоноване 5 січня патріархом Російської православної церкви Кирилом Гундяєвим "різдвяне перемир'я" є цинічною пасткою.

РПЦ закликала до геноциду українців, заохочувала масові вбивства й наполягає на ще більшій мілітаризації РФ, заявив у четвер радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

"Заява РПЦ про "різдвяне перемир'я" – цинічна пастка й елемент пропаганди. РПЦ не є авторитетом для світового православ'я. Московський патріархат раніше закликав до геноциду українців і масових убивств", – заявив він у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО зробив гучну заяву щодо Путіна й РФ

Гундяєв закликав встановити "різдвяне перемир'я" від 12:00 6 січня до 24:00 7 січня, щоб православні люди "змогли відвідати служби". Але навряд цього часу вистачить російським терористам, щоб замолити гріхи перед Україною.

Прихильник війни в Україні предстоятель Російської православної церкви Кирил Гундяєв закликав до перемир'я на Різдво, 7 січня. Заява патріарха з'явилася на сайті РПЦ. Від початку повномасшабного вторгнення, а також у своїй так званій заяві патріарх не назвав війну в Україні війною. Натомість завив про "міжусобний конфлікт".

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відреагували на заяву Гундяєва про "різдвяне перемир'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі