понеділок, 05 жовтня 2020 00:25

У Зеленського прокоментували скандальні заяви Фокіна та його звільнення

У Зеленського прокоментували скандальні заяви Фокіна та його звільнення
Нардеп висловив переконання, що звільнення Фокіна не відіб'ється на діяльності переговорної групи. Фото з відкритих джерел

Народний депутат від "Слуги народу", представник України в підгрупі з політичних питань ТКГ Андрій Костін заявив, що Вітольд Фокін, який був заступником голови делегації України в ТКГ щодо Донбасу, порушив домовленість та зробив дуже багато приватних заяв.

Таку думку політик висловив в ефірі каналу "Україна 24".

"У нас була попередня домовленість на рівні делегації, що ті чи інші питання все-таки мають бути узгоджені, щоб суспільство сприймало якесь висловлювання кого-небудь з членів делегації як позицію делегації. Фокін багато наговорив всього особисто від себе, те висловлювання (на засіданні парламентського комітету, - ред.) також було його особистою позицією. Але ми вже чули про те, що людям дуже складно відрізнити особисту позицію від офіційної", - пояснив Костін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак пояснив призначення Фокіна

Він додав, що зараз потрібно посилити комунікативну складову діяльності ТКГ. Також депутат висловив переконання, що звільнення Фокіна не відіб'ється на діяльності переговорної групи.

30 вересня президент Володимир Зеленський вирішив усунути Фокіна від переговорів у межах Тристоронньої контактної групи. Він зазначив, що в Офісі президента "неприємно вражені" особистими оцінками й коментарями Фокіна.

Фокін понад місяць перебував на посаді першого заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі. За цей час запам'ятався кількома скандальними заявами. Він називав бойовиків на сході України повстанцями. А нещодавно заявив, що не бачить на Донбасі війни між Україною та Росією, вважає, що бойові дії там ведуть найманці з 30 країн.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського прокоментували скандальні заяви Фокіна та його звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі