субота, 20 квітня 2019 14:39

У Труханова знайшли елітну нерухомість

У Труханова знайшли елітну нерухомість
Чиновник не задекларував маєток у Лондоні. Фото: "Думская"

Міський голова Одеси Геннадій Труханов придбав елітну нерухомість у Лондоні.

Оформив її на своїх родичів, йдеться у розслідуванні проекту investigace.cz та "Радіо Свобода".

Труханов може бути пов'язаний із незаконним виведенням грошей у Чехію.

"Не дивно, що в Одесі тісно пов'язані злочинність і політична влада. Таке середовище створює ґрунт для поширення корупції. Візьмемо, наприклад, Труханова. Було документально доведено, що він був частиною мафіозної групи", – каже Тетяна Шевчук з української неурядової організації "Центр протидії корупції".

"Труханов – це людина, яку документи італійської поліції прямо назвали мафіозі, який подорожував по всьому світу з фальшивим грецьким паспортом на ім'я Геннадіос Узопулус", - пише investigace.cz.

Проект журналістських розслідувань із питань організованої злочинності та корупції, членом якого є investigace.cz, виявив, що члени "нафтової мафії" придбали принаймні вісім об'єктів у Британії.

Згідно з документами, один із цих об'єктів, вартістю у $5,2 млн через офшорну компанію на британських Віргінських островах, купили Катерина Труханова і Тетяна Колтунова, старша дочка й колишня дружина мера Одеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труханов отримав підозру і посварився з Холодницьким

Труханов повинен вказувати подібні придбання в декларації, але садибна декларація Труханова за 2016 не містить жодної згадки про те, що колишня дружина та дочка купили квартиру в Лондоні.

Хоча офіційно вони розведені з 1997 року, Тетяна Колтунова продовжує жити за тією ж адресою, що і Геннадій Труханов, тому вона також підпадає під вимогу закону про декларування маєтку.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) закрило справу про незаконне збагачення міського голови Одеси Геннадія Труханова. Справу закрили 28 лютого.

Зараз ви читаєте новину «У Труханова знайшли елітну нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі