вівторок, 21 травня 2013 03:11

У "Свободі" сумніваються, що слідча комісія у Раді посприяє покаранню кривдників журналістів

У "Свободі" сумніваються, що слідча комісія у Раді посприяє покаранню кривдників журналістів
Юрій Левченко. Фото: tyzhden.ua

Тимчасова слідча комісія (ТСК), яку опозиція вимагає створити у Верховній Раді з метою розслідування побиття журналістів на акції протесту в Києві 18 травня, не доб'ється бажаних результатів.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив керівник аналітичної служби ВО "Свобода" Юрій Левченко.

"Звісно, я свідомий того, що в сьогоднішньому парламенті ТСК не зможе досягнути конкретних результатів, крім оприлюднення", - зазначив націоналіст.

Він пояснив, яким би мав бути ідеальний результат розслідування інциденту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада створить ТСК за фактом побиття журналістів – спікер

"Якби ми говорили про те, що мало б бути, то вони, звісно, мали би прийняти певне рішення і зробити первинні висновки щодо кримінального переслідування винних осіб, які це все замовили, які це все виконували. І, звісно, ТСК мала б напрацювати відповідну доказову базу і подати це все в правоохоронні органи, щоби цих людей покарати", - уточнив Левченко.

Водночас він висловив сумнів в ефективності роботи такої комісії.

"Ми знаємо, як сьогодні діють ТСК в парламенті щодо таких питань, де "регіони" й комуністи не погоджуються з опозицією – вони, зазвичай, бойкотують засідання, не приходять на них. Тому я сумніваюся, що вдасться пройти далі, ніж оприлюднення ситуації. Але навіть це важливо, про це треба говорити", - підсумував "свободівець".

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" сумніваються, що слідча комісія у Раді посприяє покаранню кривдників журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі