понеділок, 29 жовтня 2012 01:07

У "Свободі" похвалились, що не дали "регіоналам" викинути себе із бюлетенів

У "Свободі" похвалились, що не дали "регіоналам" викинути себе із бюлетенів

У Всеукраїнському об'єднанні "Свобода" заявили, що націоналістам вдалось своєчасно зупинити фальсифікацію викреслення партії із виборчих бюлетенів.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав заступник голови ВО "Свобода" з політичних питань і кандидат у народні депутати Андрій Мохник.

За словами політика, саме Партія регіонів дала вказівку викреслювати "Свободу" із бюлетенів для голосування.

"Ми отримали сигнал, що Партія регіонів дала вказівку викреслювати "Свободу" з бюлетенів. ЦВК визнало, що 55 округів вже було задіяно в цій фальсифікації", - зазначив Мохник.

Він зауважив, що "свободівцям" вдалося її зупинити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" набрала значно більше, ніж їй пророкували - всі екзит-поли

"І не тільки за допомогою спостерігачів, а тому що нам люди з усієї України телефонували, писали, фіксували конкретні дільниці і конкретні порушення. За два дні нам вдалося локалізувати і мінімізувати це порушення", - похвалився політик.

Слід зазначити, що ВО "Свобода" може оскаржити результати виборів, якщо кількість бюлетенів, де помилково напроти партії поставлено штамп "Вибув", буде більше 10% від загальної кількості. Про це розповіла координатор виборчих програм Громадської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

"Проблема на цих виборах — замість партії "Собор" штамп "Вибув" ставили навпроти ВО "Свобода". Якщо буде 10% таких бюлетенів, це може призвести до скасування виборів на тих дільницях, де таке сталося. Якщо це явище буде масовим, за законом політична сила може звернутися до суду і отримати позитивне рішення", - сказала Айвазовська.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" похвалились, що не дали "регіоналам" викинути себе із бюлетенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі