четвер, 08 грудня 2022 14:39

Спецтема: Війна Росії проти України

У США зробили заяву щодо передачі Україні німецьких танків

У США зробили заяву щодо передачі Україні німецьких танків
У США підтримали передачу Україні німецьких танків. Фото: eastnews.ua

США підтримають передачу Німеччиною Україні танків Leopard 2.

Це підтвердила глава оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман у Twitter.

"Це також було підтверджено під час мого візиту до Вашингтона під час усіх дискусій у Державному департаменті, Конгресі та Сенаті. Наші партнери очікують, що Німеччина виконає свої зобов'язання. Ми не повинні залишати Україну. Вам потрібні танки", – написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина анонсувала нові гаубиці для України

Учора німецьке видання FAZ написало, що США дали сигнал підтримки щодо передачі танків, якщо Берлін зважиться це зробити. Але у Вашингтоні не просили постачати танки.

11 жовтня Німеччина передала Україні перший комплекс ППО IRIS-T. Олаф Шольц заявив, що Німеччина якнайшвидше поставить Україні ще три комплекси IRIS-T, кожен з яких може захистити велике місто.

Комплекс IRIS-T показав себе з надзвичайно гарної сторони під час останніх російських ракетних обстрілів й атак дронами, розповіли в Повітряних силах України.

25 жовтня Франк-Вальтер Штайнмаєр приїжджав в Україну. Під час зустрічі із президентом Володимиром Зеленським Штайнмаєр оголосив про передачу двох реактивних систем залпового вогню MARS і чотирьох гаубиць.

Зараз ви читаєте новину «У США зробили заяву щодо передачі Україні німецьких танків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі