вівторок, 25 лютого 2014 09:11

У Сімферополі думівські депутати заявляють, що Росія "швидко" приєднає Крим

У Сімферополі думівські депутати заявляють, що Росія "швидко" приєднає Крим

До Криму прибула група членів фракції Ліберально-демократичної партії Росії Володимира Жириновського у Державній думі Росії.

Про це повідомили джерела у Верховній Раді автономії.

Очолює групу голова комітету Держдуми з питань співпраці з країнами СНД Леонід Слуцький. Сьогодні очікуються зустрічі російських депутатів з керівниками кримського парламенту, вони також збираються відвідати Севастополь.

Кримський журналіст Олег Крючков повідомив у Фейсбуці, що пізно ввечері в понеділок депутатів від партії Жириновського в Сімферопольському аеропорту зустрічали члени фракції "Російська єдність" у кримському парламенті Сергій Аксьонов і Сергій Цеков.

Журналіст тезово розповів про те, що заявили російські парламентарі: "Росія починає видачу паспортів за полегшеною процедурою. Росія вимагає виконання умов домовленостей між опозицією і Януковичем. І головне, у разі рішення кримчан на референдумі, або звернення ВР Криму до Росії з проханням про приєднання... Росія розгляне це питання дуже швидко".

"Цеков та Аксьонов м'ялися, говорили про цілісність і фестиваль "Русское слово", – додав Олег Крючков.

У понеділок російські мас-медіа повідомили, що до Державної думи Росії внесений законопроект про поправки, які дозволяють у спрощеному порядку протягом півроку надавати громадянство Російської Федерації жителям України російської національності і членів їхніх родин. Автором ініціативи виступив депутат від фракції ЛДПР Ілля Дроздов.

На початку 2000-х років Росія масово видавала паспорти громадян Абхазії і Південної Осетії. А в момент загострення конфлікту між Тбілісі і Москвою російське громадянство жителів цих регіонів стало одним із ключових обґрунтувань збройного вторгнення Росії на територію Грузії.

Зараз ви читаєте новину «У Сімферополі думівські депутати заявляють, що Росія "швидко" приєднає Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі