пʼятниця, 02 вересня 2022 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

У санкціях настав "ефект колібрі" – Зеленський розповів, як примусити Росію до миру

У санкціях настав "ефект колібрі" – Зеленський розповів, як примусити Росію до миру
Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників міжнародного економічного форуму "Амброзетті". Фото: president.gov.ua

Світ примусить Росію до миру, якщо всі партнери дотримуватимуть свого слова, як робить це Україна.

Послідовна санкційна політика щодо Росії та візові обмеження для громадян цієї держави змусять агресора відчути ціну війни. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед учасниками Міжнародного економічного форуму "Амброзетті", повідомляє пресслужба президента.

Він зазначив, що останнім часом країни-партнери дещо послабили санкційну політику щодо Росії.

"Якщо до цього держави допомагали хто як міг, то сьогодні в цій допомозі настав "ефект колібрі". Ми стоїмо на місці, санкції просуваються повільніше, наступні пакети слабші. Російські туристи приїжджають відпочивати в Італію, Францію, Іспанію, а потім підтримують російське вторгнення", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайська платіжна система обмежила роботу з підсанкційними банками РФ – ЗМІ

За його словами, російське суспільство має відчувати на собі ціну війни, і тоді воно впливатиме на своє політичне керівництво.

Український президент також наголосив, що РФ ігнорує міжнародне право, принципи роботи міжнародних інституцій та окуповує території інших країн. Тому росіяни мають відчути реальні наслідки такої політики.

"Не може бути до них таке саме ставлення, як до інших туристів, як до інших людей, які є громадянами демократичних держав, що живуть у мирі, у законі й не захоплюють інші території, не підтримують війну грошима", – сказав Зеленський.

Форум "Амброзетті" – це щорічна міжнародна економічна конференція закритого характеру, яка зазвичай відбувається на початку вересня на Віллі д'Есте в м. Черноббіо (озеро Комо, Італія).

Торік форум "Амброзетті" був визнаний найкращим аналітичним центром Італії та четвертим у Європі. За оцінками Пенсільванського університету, він входить до сотні найкращих дослідних установ на глобальному рівні. Цьогоріч роботу форуму висвітлюють близько 280 представників ЗМІ.

Сполучені штати Америки закриватимуть лазівки, як дозволяють порушувати накладені на Росію санкції. Вашингтон переконуватиме інші країни підтримати обмеження

Один із найбільших банків світу Citibank припинить усі операції в країні-агресорці Російській Федерації. Фінустанова ухвалила рішення згорнути роботу з російськими фізособами та зупинити комерційні банківські розрахунки.

Зараз ви читаєте новину «У санкціях настав "ефект колібрі" – Зеленський розповів, як примусити Росію до миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі