четвер, 25 грудня 2008 12:35

У Росії заявляють, що Україна воювала проти них у Грузії

Україна цього літа, під час конфлікту в Південній Осетії, воювала проти Російської Федерації.

З такою заявою виступили в російському Міноборони.

Українські громадяни - фахівці з бойового застосування і експлуатації комплексів "Бук-м1" і "Оса" знаходилися у складі всіх розрахунків засобів ППО, які Київ продав Тбілісі, і брали участь в бойових діях - за словами начальника протиповітряної оборони Сухопутних військ, у розпорядженні Москви є неспростовні докази цього. Таким чином, можна говорити про те, що вперше в новітній історії Україна свідомо воювала проти Росії.

Варто додати, що напередодні президент Дмитро Медведєв заявив, щонизка українських державних діячів, по суті, ухвалили рішення про постачання до Грузії озброєнь і відправку туди людей, спеціально навчених для того, щоб стріляти по російських збройним силам. Президент назвав це злочином проти російсько-українських відносин.

Варто додати, що на початку осені Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію з розслідування законності постачань Києвом зброї до Грузії. В той же час парламентарії поки не почали рекомендувати уряду припинити постачання Тбілісі озброєнь, повідомляє Эхо Москвы.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заявляють, що Україна воювала проти них у Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі