середа, 09 грудня 2015 13:25

У Росії відбувся переворот - Ходорковський пророкує революцію

У Росії відбувся переворот - Ходорковський пророкує революцію

Влада Російської Федерації здійснила антиконституційний переворот і, щоб навести в країні лад, росіянам потрібна революція.

Про це на прес-конференції заявив глава "Відкритої Росії" та екс-очільник ЮКОСа Михайло Ходорковський.

"Путін і його оточення повинні дати відповідь суспільству за зроблене в незалежному суді. Я бачу це як свою задачу.

Російському суспільству необхідно визнати: у країні стався антиконституційний переворот, у країні створюються нелегітимні репресивні закони, вони приймаються нелегітимним парламентом за вказівкою нелегітимного органу влади - Адміністрації президента і застосовуються залежними судами. Вони протиправні, їх необхідно саботувати по мірі сил і можливостей", - зазначив Ходорковський.

Російський опозиціонер закликав співвітчизників до революції.

"Повернення в правове поле з такої ситуації називається революцією. Вона неминуча і необхідна. Революція - це гарне слово. Вона може і повинна бути мирною. Зробити її мирною - наше спільне завдання", - наголосив Ходорковський.

Як повідомлялося, російські каральні органи викликали Ходорковського на допит як звинуваченого у справі про вбивство мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова, а пізніше оголосили у розшук.

Зараз ви читаєте новину «У Росії відбувся переворот - Ходорковський пророкує революцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі