середа, 13 травня 2020 10:44

У Росії можуть вибирати президента поштою - у Путіна готують законопроєкт

У Росії можуть вибирати президента поштою - у Путіна готують законопроєкт
Серед механізмів проведення виборів у Росії: голосування поштою, електронне голосування та інші форми проведення виборів поза виборчими дільницями. Фото: pixabay

Законопроєкт, який дозволяє громадянам голосувати на виборах різних рівнів дистанційно, зокрема поштою, підготувала адміністрація президента Росії Володимира Путіна.

Документ внесуть на розгляд Держдуми вже найближчими днями, це зроблять депутати від партії "Единая Россия", про це повідомляє російське видання "Проект", передає "Бабель".

Поправки мають внести в закон "Про основні гарантії виборчих прав". Вони дозволять Центрвиборчкому вводити механізми голосування в умовах карантину "для охорони здоровʼя громадян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента Польщі: Сенат не підтримав голосування поштою

Серед механізмів: голосування поштою, електронне голосування та інші форми проведення виборів поза виборчими дільницями. Крім цього, закон може дозволити проводити голосування достроково на виборах Думи і президента.

За джерелами російського ЗМІ, нові форми голосування можуть знадобитися, щоб не скасовувати єдиного дня голосування восени, якщо до того моменту в якихось регіонах доведеться зберігати карантин. Також ця форма голосування в цілому вигідна владі — вона може дати змогу краще контролювати результат.

Крім єдиного дня голосування, нові форми можуть також згодитися під час загальноросійського голосування за конституцією, яка передбачає "обнулення" президентських термінів Путіна.

Держдума РФ схвалила поправку про обнулення президентських термінів Володимира Путіна. За проголосували 380 депутатів, проти - 43, ще 1 утримався. Тепер очікують на рішення Конституційного суду. У такому разі Путін може бути при владі ще щонайменше 10 років.



Зараз ви читаєте новину «У Росії можуть вибирати президента поштою - у Путіна готують законопроєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі