середа, 06 травня 2020 11:14

Вибори президента Польщі: Сенат не підтримав голосування поштою

Вибори президента Польщі: Сенат не підтримав голосування поштою
За закон про вибори голосували 5 травня. Фото:pixabay

Сенат Польщі відхилив виборчий законопроєкт.

Документ пропонує проведення виборів президента за допомогою поштового голосування, повідомляє TVN24, передає "Європейська правда".

Голосування за закон спочатку призначили на середу. Відбулося воно у вівторок після 21:00. Увесь день тривали дебати. У голосуванні взяли участь 86 сенаторів. 50 висловилися проти законопроєкту, 35 - за, а один утримався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туск закликав бойкотувати президентські вибори

Тепер акт повернеться до Сейму - нижньої палати польського парламенту. Для відхилення заперечень Сенату в цій палаті необхідна абсолютна більшість голосів - на один голос більше, ніж за всі інші голоси (проти і утрималися).

У Сеймі, який налічує 460 депутатів, на цей час правляча партія PiS має 235 голосів, з яких 18 - члени коаліційної угоди, їх лідер Ярослав Говін проти травневих виборів.

Планують, що нижня палата польського парламенту розгляне документ у четвер, 7 травня.

Сейм Польщі, незважаючи на триваючу пандемію коронавірусу, схвалив пропозицію правлячої партії "Закон і справедливість" про проведення виборів президента країни у встановлений законом термін, 10 травня. Більшість парламентаріїв підтримали законопроєкт, що дозволяє провести голосування поштою.

Зараз ви читаєте новину «Вибори президента Польщі: Сенат не підтримав голосування поштою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі