вівторок, 08 січня 2013 23:57

У російському громадянстві Депардьє розгледіли піар-акцію Путіна

У російському громадянстві Депардьє розгледіли піар-акцію Путіна
Фото: tvi.ua

Прийняття відомим французьким актором Жераром Депардьє російського громадянства – це насправді піар-акція президента Росії Володимира Путіна.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив український блогер Роман Шрайк.

Блогер вважає, що французький актор підіграв главі російської держави на арені міжнародної політики.

Зокрема, Шрайк закликав глибше подивитися на ситуацію зі зміною громадянства Депардьє.

"Треба подивитися на ситуацію глибше. Згадайте, яка ситуація була в Росії до події зі скандальним громадянством Депардьє", – сказав блогер.

"Був прийнятий "список Магнітського". Тому громадянство Депардьє – це велика піар-акція Путіна", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жерару Депардьє загрожує два роки в'язниці

Нагадаємо, сенат США прийняв так званий закон Магнітського. Документ накладає санкції на російських держслужбовців, підозрюваних в порушенні прав людини. Підготовка законопроекту була розпочата у відповідь на загибель у 2009 році в московському СІЗО юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського. Працюючи у фонді, Магнітський заявив, що виявив велике розкрадання коштів з російського бюджету, і це, на думку його родичів, колег і правозахисників, стало причиною його арешту і загибелі.

Слід також зазначити, що 6 січня Жерар Депардьє отримав з рук Володимира Путіна російський паспорт. Раніше актор оголосив що відмовляється від французького громадянства - ЗМІ пов'язали це рішення з перспективою введення в країні 75-відсоткового податку на річний дохід, що перевищує мільйон євро.

Коментуючи повідомлення про отримання російського громадянства, Депардьє заявив, що любить Росію і особисто її президента Путіна, якого вважає своїм другом. Він також назвав Росію "країною великої демократії".

Зараз ви читаєте новину «У російському громадянстві Депардьє розгледіли піар-акцію Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі