четвер, 15 травня 2008 11:08

У Раді розглянуть антиінфляційні законопроекти. Погодились всі

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє про готовність всіх фракцій парламенту розглядати антиінфляційні законопроекти, на яких наполягає Кабінет Міністрів і фракція Блоку Юлії Тимошенко.

Про це він сказав після відкриття засідання Ради.

"Не виникає ніяких заперечень в жодної із фракцій щодо розгляду законопроектів про безмитний ввіз продуктів харчування", - сказав він.

Спікер зазначив, що таких законопроектів у Раді 6 - 3 поданих представниками БЮТ і Кабміну, і 3 - альтернативних.

Яценюк підкреслив, що всі ці законопроекти включені до порядку денного.

З його слів, опозиція заявила про свою готовність розглядати й питання про зміну керівництва Фонду державного майна, але за двох умов.

По-перше, меншість вимагає розглянути разом з відставкою голови ФДМУ Валентини Семенюк-Самсоненко державну програму приватизації за 2008 рік, а по-друге, зміни в держбюджет на поточний рік.

Опозиція хоче, щоб у законопроекті про зміни держбюджету були відображені кошти, які уряд має намір одержати від приватизації, а також відображені напрямки, куди Кабмін має намір їх витратити.

Після відповідних пояснень позицій сторін Яценюк відправився на консультації з лідерами фракцій, і пообіцяв, що повернеться в зал об 11:00.

БЮТ блокує Раду третій день із вимогою прийняти 3 антиінфляційні закони, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У Раді розглянуть антиінфляційні законопроекти. Погодились всі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі