четвер, 18 травня 2017 11:02

У Раді повідомили про нову аферу з ціною на газ

У Раді повідомили про нову аферу з ціною на газ
Ляшко заявив, що НКРЄКП планує ввести абонплату на газ. Фото: kh.vgorode.ua

Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг планує встановити нову абонплату на газ для населення.

Про це з трибуни парламенту оголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

"Хочемо звернути увагу громадян України на нову аферу, яку готує Національна комісія з питань регулювання ринку комунальних послуг. Більше місяця тому НКРЕКП запровадила абонплату на газові лічильники, щоб кожна українська сім'я платила газовим олігархам Фірташу, Льовочкіну та Бойку десятки мільярдів щороку. Після того піднялися мільйони людей. Разом добилися, щоб це рішення скасували.

За нашою інформацією, НКРЕКП готує нове рішення про запровадження абонплати. Ми вимагаємо від уряду, від НКРЕКП прибрати свої брудні руки від кишень українців", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців примусять платити за тепло цілий рік

28 березня НКРЕКП ухвалила нову методику розрахунку вартості газу для кінцевого споживача. З 1 квітня тариф на газ мав складатися з двох компонентів: ціни газу як товару і вартості його транспортування газотранспортною системою та розподілу за регіональними газорозподільними мережами. Абонплату розраховували відповідно до максимальної пропускної спроможності лічильника споживача.

Через шквал критики 10 квітня Нацкомісія скасувала дію цієї постанови.

Зараз ви читаєте новину «У Раді повідомили про нову аферу з ціною на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі