пʼятниця, 17 грудня 2010 15:43

У "Регіонах" заявили, що калічили "бютівців" заради справедливості

У "Регіонах" заявили, що калічили "бютівців" заради справедливості

У Партії регіонів заявляють, що спровокований БЮТ конфлікт в парламенті - це невдала спроба відвернути увагу від розслідування діяльності уряду Юлії Тимошенко.

"Партія регіонів рішуче засуджує дії так званої опозиції з блокування і зриву роботи Верховної Ради України. Замість того, щоб вносити до сесійної зали пропозиції по вдосконаленню проектів законів, радикали від опозиції таємно, під полами, в мішках вносять до приміщення Ради знаряддя вуличного розбою - металеві прути, арматуру, ланцюги", - йдеться в заяві Партії регіонів, поширеній в п'ятницю.

У заяві наголошується, що замість конструктивної критики опозиція створює протистояння з єдиною метою: "зірвати ухвалення бюджету, загальмувати поступальний процес законодавчого реформування економіки, діючи за принципом політичних провокаторів - чим гірше, тим краще".

"Гірший зразок такої поведінки продемонстрували 16 листопада в парламенті провокатори від опозиції. Застосувавши улюблений прийом торпедування парламентської роботи - блокування президії, призвідники безладів поводилися агресивно, зухвало, прагнучи викликати фізичне протистояння. І коли виникла спровокована ними банальна колотнеча, бютівці були готові пустити в хід припасений заздалегідь бойовий металобрухт", - підкреслюється в документі.

"Сьогодні, коли правоохоронні органи почали рішуче і послідовно розслідувати корупційні діяння, крадіжки і відвертий кримінал з боку БЮТ і особисто Тимошенко, хуліганяча опозиція робить відчайдушні спроби переконати громадську думку усередині країни і за кордоном в "політичних репресіях" з боку нової влади", - відзначає Партія регіонів.

У заяві підкреслюється, що озвучені опозиційними депутатами причини блокування трибуни, а мова нібито йде про виклик Тимошенко в ГПУ, "є нічим іншим, як тиском на слідство". "Спроба опозиції здійснити такий тиск на слідство - це недемократично і незаконно. Ми ще раз підкреслюємо, що для Партії регіонів принципово важливе, щоб всі порушники закону, незалежно від їхніх посад і політичних переваг, відповіли за свої злочини", - підкреслюється в заяві.

Нагадаємо, вчора ввечері, 16 грудня, у президії Верховної ради відбулося масштабна бійка між депутатами від Партії регіонів і БЮТ-Батьківщина. Зокрема, з боку Партії регіонів у бійці взяли участь Олександр Волков, Олег Царьов, Владислав Забарський і Ельбрус Тедеєв.

У результаті масової бійки ряд бютівців отримали травми: Михайло Волинець отримав травму черепа, а Володимиру Бондаренку пошкодили руку. До лікарні Феофанії доставлені п'ятеро депутатів: Володимир Бондаренко, Михайло Волинець, Юрій Гнаткевич, Євген Суслов і Василь Кравчук.

У п'ятницю вранці, 17 грудня, Верховна рада відкрила ранкове пленарне засідання. Депутати від фракції Блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і фракції "Блок Юлії Тимошенко - Батьківщина" покинули зал пленарних засідань. Перед відходом бютівці запалили на своїх робочих місцях невеликі лампадки.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У "Регіонах" заявили, що калічили "бютівців" заради справедливості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі