вівторок, 18 листопада 2008 15:24

У прокуратури з"явились докази проти Черновецького

Прокуратура Києва виявила певні порушення столичною мерією процедури ухвалення рішення про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті міста у частині проведення громадських обговорень з цього питання.

Про це повідомив прокурор Києва Євген Блажівський, посилаючись на результати перевірки.

"Процедура ухвалення розпорядження у частині громадських обговорень не була дотримана, у зв"язку з чим прокуратура внесла розпорядження київському міському голові для усунення цих порушень", - сказав прокурор.

При цьому Блажівський пояснив, що "перевіряли дотримання процедури для видачі цього розпорядження, а також, чи дотримані пільги, передбачені законодавством окремим категоріям громадян", яких у Києві налічується понад 800 тисяч.

У той же час, за його словами, перевіркою не встановлено порушення прав громадян, які мають пільги у Києві, при ухваленні мерією відповідного рішення.

Тим часом, як сказав Блажівський, "що стосується економічної складової підвищення тарифів (мається на увазі економічна обгрунтованість), то ми для з"ясування цього направили доручення до Державної інспекції з контролю над цінами у м. Києві". "Найближчим часом чекаємо її відповіді", - додав прокурор.

Відповідно до рішення КМДА з листопада 2008 року одна поїздка у метрополітені коштує 2 грн., якщо пасажир купує один жетон на проїзд. Проїзд у наземному транспорті коштує 1,5 грн., якщо купити квиток завчасно у кіоску, і 2 грн. - якщо купити у салоні автобуса, трамвая, тролейбуса.

5 листопада прокуратура Києва почала перевірку дотримання столичною міською державною адміністрацією законодавства при введенні нових тарифів на проїзд у громадському транспорті, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У прокуратури з"явились докази проти Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі