вівторок, 25 травня 2021 09:51

У Порошенка розслідування Бігуса назвали зливом фейків та піаром із Банкової

У Порошенка розслідування Бігуса назвали зливом фейків та піаром із Банкової
П'ятий президент Петро Порошенко про розслідування Бігуса: "Це не розслідування, а злив із Офісу президента". Фото: www.pravda.com.ua

П'ятий президент Петро Порошенко категорично відкидає оприлюднені в програмі Бігуса розмови про нібито обмін так званої труби Медведчука на Севморзавод у Севастополі.

Про це йдеться у заяві політичної партії "Європейська солідарність".

Найкращим доказом цієї тези, у політсилі вказують на факт того, що підприємство до війни належало Порошенку, а після анексії Криму його націоналізувала і конфіскувала російська окупаційна влада.

"Це не розслідування, не журналістська робота, а злив із Офісу президента. В розмовах між тим нема самого Порошенка, а сумнівні слова та суб'єктивні оцінки третіх осіб про нього подаються аудиторії як істина в останній інстанції.

Спроби нав'язати суспільству думку про нібито зв'язок Медведчука з Порошенком – чорний піар, який координується командою президента Володимира Зеленського. Мета - дискредитувати головну проєвропейську опозиційну силу. Аналіз висловлювань спікерів Офісу президента, "Слуг народу" та пулу експертів та блогерів Банкової не залишає жодних сумнівів, що насправді Зеленський бореться з Порошенком, а не з Медведчуком та Путіним", - йдеться у заяві "Європейської солідарності".

У партії також нагадали, що сам Порошенко неодноразово детально розповідав про те, що використовував статус Медведчука як неформального представника Путіна із питань звільнення заручників. І для того, щоби повернути додому близько трьох тисяч людей, готовий був "взаємодіяти хоч з чортом лисим".

Інший епізод, про що теж Порошенко інформував, мав місце наприкінці 2014 року, коли енергетична криза вилилася у віялові відключення електроенергії. Тоді Україні потрібно було виграти час, щоби підготуватися до двох стратегічних ключових рішень в забезпеченні енергетичної безпеки. А саме - повної відмови від російського вугілля, газу та електрики, що й було досягнуто наприкінці 2015 року.

В лютому 2019 року тодішній генпрокурор Юрій Луценко порушив проти Віктора Медведчука справу за державну зраду. Під час дострокових парламентських виборів, ініційованих Зеленським в 2019 році, Медведчук повернувся у велику політику.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка розслідування Бігуса назвали зливом фейків та піаром із Банкової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі