понеділок, 06 листопада 2017 13:23

У Порошенка пояснили, чому він користується офшором

У Порошенка пояснили, чому він користується офшором
Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко про "Рошен" і офшори: "Якби ми зробили напряму, нас би звинуватили у махінаціях". Фото: ukrafoto.com

Корпорацію Roshen не можна передати у "сліпе управління" напряму з України.

Про це заявила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко журналістам.

"Щоб не було подвійного оподаткування, щоб не сплачувати і не мінімізувати податки - така вимога була поставлена відповідній холдинговій міжнародній структурі. Після того як "сліпий траст" знайде покупця, корпорацію продадуть - всі кошти мають обов'язково надійдуть в Україну. Щоб президент, як отримувач цих коштів, міг в Україні заплатити", - сказала вона.

"Неможливо передати у "сліпе управління" напряму з України корпорацію Roshen. Тому що Україна не підписала з Міжнародною Гаазькою конвенцією договір. Прямої продажі бути не може. Якщо ми не є частиною цього документа, ми маємо це робити через створення холдингу", - пояснила Луценко.

"Якби ми зробили напряму, нас би звинуватили у махінаціях. Тому схема: створюють міжнародний холдинг, передають у "сліпе управління" банківській установі "Ротшильд", а та шукає покупців", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко повернув собі звання мільярдера

Журналісти з'ясували, що метою створення офшору президентом Петром Порошенком могла бути мінімізація податків, а не плани передати кондитерський бізнес Roshen у "сліпий траст".

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка пояснили, чому він користується офшором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі