четвер, 05 жовтня 2017 12:45

У Порошенка попереджають про повторення Іловайська і Дебальцевого

У Порошенка попереджають про повторення Іловайська і Дебальцевого
"Ми за мир, щоб не вмирало мирне населення. Щоб не було Іловайська, Дебальцевого", - представник президента у Раді Ірина Луценко. Фото: УНІАН

Президентські закони про реінтеграцію Донбасу і особливий порядок самоврядування потрібні для уникнення ескалації.

Про це у кулуарах заявила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

"На комітеті патріотизм межував з боязню компромісу, на який необхідно піти - продовження "особливого порядку самоврядування" у Донецькій і Луганській області. Але ми говоримо, щоб ця тягнуча окупація далі не поширилася на територію України.

Якщо не хочемо, щоб у нас було не 10 тисяч смертей мирного населення, а 20-30 тисяч. Якщо не підемо на продовження терміну ("особливий порядок самоврядування". - Gazeta.ua), з боку Росії буде ескалація. На кордон підтягнуті танки, бронетранспортери, озброєння", - сказала вона.

"Не забуваємо, що Путіну треба провести вибори у 18-му році. У нього немає досягнень всередині країни - там падіння економіки. Тому він буде проводити вибори з погрозами і Балтійським країнам і ескалуючи ситуацію в Україні", - продовжила Геращенко.

Вона пов'язала закон із продовженням санкцій проти Росії.

"Маємо мати сильні аргументи проти сильної військової машини. А для того є межа компромісу. Ми за мир, щоб не вмирало мирне населення. Щоб не було Іловайська, Дебальцевого", - заявила вона.

"Це наш перший крок, наступний - Крим", - додала Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про голосування за "Мінськ" і "особливий статус" українці пам'ятатимуть довго

4 жовтня у Верховній Раді зареєстрували два президентські законопроекти щодо Донбасу. Один про реінтеграцію Донбасу. Другий про замороження на рік закону про особливості місцевого самоврядування на Донбасі.

18 жовтня закінчується дія закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", що приймали на три роки у вересні 2014-го. За словами представника України у тристоронній контактній групі Ольги Айвазовської, якщо дію закону не продовжать, то в Україні можуть з'являтися проблеми з санкційним пакетом щодо Росії, проведенням переговорів у Мінському та Нормандському форматах.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка попереджають про повторення Іловайська і Дебальцевого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі