четвер, 05 жовтня 2017 11:08

Про голосування за "Мінськ" і "особливий статус" українці пам'ятатимуть довго

Про голосування за "Мінськ" і "особливий статус" українці пам'ятатимуть довго
Українці проти Мінських домовленостей і "особливих статусів", які хоче узаконити президент Петро Порошенко, нагадує депутатам політолог Михайло Басараб. Фото: відкриті джерела

Абсолютна більшість українців проти Мінських домовленостей і "особливих статусів", які хочуть прописати в законі від президента Петра Порошенка. Про це у Facebook написав політолог Михайло Басараб.

Експерт звернувся до народних депутатів.

"Пам'ятайте, санкції були впроваджені не як подачка Україні, а як адекватна реакція світової спільноти на брутальне порушення міжнародного права Кремлем.

Головний санкційний рубильник нині знаходиться не у Трампа, і не в ЄС. А у Конгресу Сполучених Штатів Америки. Жоден санкційний закон США не є "прив'язаним" до так званих Мінських домовленостей чи зобов'язань України надати особливий статус "ДНР/ЛНР", - зауважив він.

"Якщо вже на те пішло, то початок умовного мирного врегулювання суттєво активізує на Заході істерику про необхідність зняття санкцій з РФ вже і негайно. Зрештою, це вже активно обговорюється у ЄС. Тож ухвалення нині двох законів про ОРДЛО так само може призвести до скасування санкцій найближчим часом", - пояснив Басараб.

"На наступних виборах за вас голосуватимуть не Меркель з Макроном, а прості українські виборці. Абсолютна більшість українців проти Мінських домовленостей і "особливих статусів". Прогляньте за кілька років соціологію трьох-п'яти провідних соціологічних компаній. Виборці багато чого забувають. Про ваше голосування за "Мінськ" і "особливий статус" вони пам'ятатимуть довго", - резюмував політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливий порядок, українська армія має право на силу - остаточний текст закону про Донбас

4 жовтня у Верховній Раді зареєстрували два президентські законопроекти щодо Донбасу. Один про реінтеграцію Донбасу. Другий про замороження на рік закону про особливості місцевого самоврядування на Донбасі.

18 жовтня закінчується дія закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", що приймали на три роки у вересні 2014-го. За словами представника України у тристоронній контактній групі Ольги Айвазовської, якщо дію закону не продовжать, то в Україні можуть з'являтися проблеми з санкційним пакетом щодо Росії, проведенням переговорів у Мінському та Нормандському форматах.

Зараз ви читаєте новину «Про голосування за "Мінськ" і "особливий статус" українці пам'ятатимуть довго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі