середа, 27 жовтня 2021 18:00

У поліції пообіцяли законність на виборах у неділю

У поліції пообіцяли законність на виборах у неділю
Правоохоронці готові до оперативного реагування на порушення. Фото: @UA.National.Police

На проміжних виборах у Верховну Раду і виборах мера Харкова, які відбудуться 31 жовтня, працюватимуть 8500 правоохоронців.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич на брифінгу у середу.

Правоохоронці вже взяли під охорону дві окружні виборчі комісії та всі територіальні.

"До несення служби буде залучено понад 8500 правоохоронців, з яких 5300 - працівники поліції, 1000 військовослужбовців Національної гвардії, 1500 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також курсантів системи ВНЗ системи МВС", - розповів Фацевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада – це наркотик. Зеленський піде на другий термін" – Олексій Гарань

Також створять додаткові резерви спецпризначенців для реагування на зміну в оперативній обстановці.

У кожному окрузі, де проходять вибори, будуть посилені слідчо-оперативні групи і групи вибухотехнічних служб спільно з кінологами.

"Ми готові до оперативного реагування на порушення, пов'язані з виборами. Ситуаційні центри вже переведені у надзвичайний режим роботи, розгорнуто міжвідомчий штаб МВС.

Поліція цілодобово реєструє і реагує на всі повідомлення. Ми готові до виконання завдань і зробимо все, щоб максимально забезпечити правопорядок і законність виборчого процесу", - сказав Фацевич.

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки у Черкаську область водив із собою кандидата в народні депутати від партії "Слуга народу" в окрузі № 197 Віталія Войцехівського, що є застосуванням адмінресурсу, повідомляла "Опора".

Тим часом голова Херсонської ОДА Сергій Козир, який балотується в нардепи від "Слуга народу" в окрузі 184, використовує білборди з "Великим будівництвом" для своєї агітації.

Зараз ви читаєте новину «У поліції пообіцяли законність на виборах у неділю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі