вівторок, 22 березня 2011 12:28

У НУ-НС розповіли, в якій зоні опозиція та Янукович єдині

У НУ-НС розповіли, в якій зоні опозиція та Янукович єдині

В України мало шансів створити Зону вільної торгівлі з Євросоюзом до 2012 року. Але, не дивлячись на це, українські влада та опозиція єдині у втіленні євроінтеграційного бажання.

Про це заявила народний депутат від НУ-НС Ірина Геращенко, коментуючи прогнози "регіоналів" про ймовірність створення вільної Зони з ЄС вже цього року.

Вона нагадала, що робота по створенню Зони вільної торгівлі була розпочата Україною кілька років тому: "Над цим питанням насправді системно працювали вже кілька міністрів закордонних справ України з кількох урядів, ціла команда українських дипломатів".

За словами Геращенко, правильно ставити питання не тільки відносно часу створення Зони вільної торгівлі, а й відносно того, щоб ці переговори були успішно пройдені до кінця.

"Наші дипломати роблять дуже велику роботу відносно того, щоб українські експортери по кожному пункту не були обмежені у своїх правах при створені Зони. Ці переговори йдуть дуже непросто, і тут питання не тільки політики, а й економіки", - зазначила парламентарій.

Водночас, нардеп підкреслила, що "це - чи не єдиний приклад, коли не було перервано спадковість влади у цьому питанні".

"Це чи не єдиний приклад, коли розпочалась робота, і зараз при нинішньому урядові та владі вона так само продовжується. В ній не було поставлено крапки, її не перервали. Не дивлячись на політичну поляризацію опозиції та влади, тема євроінтеграції- це тема, яка об'єднує сьогодні і владу, і опозицію", - уточнила Геращенко.

Вона додала, що Комітет ВР з питань євроінтеграції представлений у більшості своїй депутатами від НУ-НС та БЮТ, але комітетники завжди підтримували пропозиції від влади, направлені на євроінтеграційні наміри.

"Наш Комітет ініціював прийняття парламентом постанови про подання заявки на членство України в ЄС. Тобто це та тема, де є загальне розуміння необхідності євроінтеграції, і де опозиція буде всіляко підтримувати владу. Тобто якщо від нас буде залежати прискорення євроінтеграційного шляху, в тому числі щодо створення Зони вільної торгівлі, ми будемо це робити", - запевнила народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС розповіли, в якій зоні опозиція та Янукович єдині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі