понеділок, 03 грудня 2012 18:48

У новому уряді буде більше представників сім'ї, бо тільки там можна впливати на ситуацію - експерт

У новому уряді буде більше представників сім'ї, бо тільки там можна впливати на ситуацію - експерт
При формуванні нового уряду Янукович балансуватиме - Басараб. Фото: glavred.info

У новому уряді буде більше представників сім'ї, однак баланс між різними групами буде збережено.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"Зараз в Україні формується типова авторитарна система і було б логічно, щоби представники сім'ї, тобто люди, які мають найбільшу довіру президента, обійняли більшу кількість посад у виконавчій владі", - переконаний він.

Експер додав: "Насправді, представництво сім'ї у виборчому списку Партії регіонів було неадекватно малим відносно нинішніх впливів самої сім'ї на президента. Мене здивував певною мірою список, бо вважав, що сім'я буде більшою мірою відображена у списку ПР. Та взамін сім'я все ж посилить своє представництво у виконавчій владі".

Басараб припустив, що парламент був не настільки цікавий представникам сім'ї, адже Верхвона Рада "перетворюється в сьогоднішній системі владних координат на орган номінальних представників виборців, завдання яких — механічно голосувати за законопроекти, які приходять ззовні і готуються не в стінах парламенту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко мріє, що Янукович звільнить "горе-реформатора" Тігіпка

"Тому для реального впливу на ситуацію в державі не настільки важливі депутатські мандати, наскільки важливі посади у виконавчій владі. Саме тому сім'я посилить свої позиції в уряді", - пояснив він.

Політолог зауважив: "Зрозуміло, що Янукович буде балансувати. Звісно, що належні посади отримують представники донецької групи, яка зараз мобілізувалася у протистоянні із сім'єю і, напевно, зараз там дуже багато протиріч, які колись між ними були, а зараз відійшли на задній план".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов про відставку Азарова: "Я не бачу підстав, щоби таким чином ставити питання"

"По-друге, на тлі достатньо серйозних проблем Януковича з Росією на фоні того, що Медведчук дедалі активніше увиразнюється як майбутній ставленик Кремля на президентських виборах і відповідно є антагоністом Януковича, кандидатом, який буде з ним конкурувати за східний і південний електорат, - вважає він. - Зрештою, Медведчук — це кандидат, який буде делегований в Україну задля того, щоби знесилити Януковича, а можливо навіть перемогти його на президентських виборах. Тому, мені здається, що у новому уряді будуть дуже ретельно проведено аналіз людей, майбутніх посадовців на їхню лояльність до Кремля, і на їхню підконтрольність Кремлю".

Зараз ви читаєте новину «У новому уряді буде більше представників сім'ї, бо тільки там можна впливати на ситуацію - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі