вівторок, 17 травня 2016 13:10

У Нацбанку виправдали офшори Порошенка

У Нацбанку виправдали офшори Порошенка
hubs.ua

Президент не порушував законодавство, коли без ліцензії здійснив валютне інвестування за кордон.

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на коментар Національного банку.

"У випадку, якщо фізична особа не здійснювала переказів за кордон для інвестиції в іноземну компанію безпосередньо, то відсутність індивідуальної ліцензії у неї не є порушенням режиму валютного ліцензування", - заявили у НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лещенка не допустили до боротьби з офшорами через конфліктність

Нагадаємо, раніше народний депутат Ігор Луценко звинуватив Порошенка у порушенні українського законодавства. За його словами президент не отримав відповідної ліцензії, перед здійсненням інвестиції. За це передбачено санкції у вигляді накладення штрафу на суму, еквівалентну сумі інвестованих валютних цінностей.

Як відомо, 3 квітня міжнародний консорціум журналістів опублікував масштабне розслідування про офшорні компанії. Вони використовуються впливовими людьми для ухилення від сплати податків. Серед фігурантів скандалу - президент України Петро Порошенко.

11 травня нардеп Мустафа Найєм виступив за створення тимчасової слідчої комісії з розслідування скандалу з офшорами українських чиновників. Сьогодні депутата Сергія Лещенка не вибрали членом комісії, ніби-то через конфліктність.

Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку виправдали офшори Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі