вівторок, 19 березня 2019 16:33

У МЗС попередили про нову війну з Росією

У МЗС попередили про нову війну з Росією
Глава МЗС Павло Клімкін заявив, що Росія готується до газової війни з Україною. Фото: Главком

Росія спробує організувати нову хвилю газової війни з Україною. Про це розказав міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Упевнений, що Росія спробує організувати нову газову війну. Така ймовірність дуже велика. Таку можливість розуміють наші партнери і кажуть, що до цього потрібно готуватися, збільшуючи запаси газу в наших сховищах. Зараз не тільки ми, а і Європа добре розуміємо ймовірність російських провокацій".

Росія хоче угоду на їхніх умовах, каже Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павло Клімкін запропонував ввести подвійне громадянство для української діаспори

"Це означає, зокрема, що газ необхідно продавати на східному кордоні. Тарифи ж повинні бути розраховані на основі методології, яка закладена в європейських правилах, тоді ми уникаємо будь-яких можливих "договорняків". Зараз же Росія відверто натякає на можливість домовитися, тобто вони не виключають можливості угоди, але тільки на їхніх умовах. Контракти на старих умовах неможливі, не лише політично, а й юридично".

Росія намагається вплинути на вибори 2019 року, здійснюючи кібератаки на міністерські комп'ютерні мережі та Центральну виборчу комісію кожні 40 секунд.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС попередили про нову війну з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі