середа, 11 травня 2022 11:30

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС оцінили можливість нападу на Україну з боку Білорусі

У МВС оцінили можливість нападу на Україну з боку Білорусі
У МВС розповіли, чи може Білорусь розпочати наземний наступ. Фото: facebook.com/mod.mil.by

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко прокоментував, чи може самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко віддати наказ своїй армії розпочати наземний наступ на територію України.

За його словами, такий розвиток подій є малоймовірним. Про це він заявив в ефірі телемарафону UAразом.

"Говорити про те, що Лукашенко найближчим часом дасть вказівку своїй армії почати наземну операцію на території України… все ж таки, поки що це малоймовірно", - сказав він.

Також він нагадав, що на білоруському напрямку сили білоруської армії проводять навчання. Крім того, уточнив, що 10 травня з'являлася інформація про те, що на кордони з Україною їдуть "Смерчі" та інші артилерійські установки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська Білорусі на кордоні: цей напрямок залишається загрозливим - прикордонники

За словами радника глави МВС, у Білорусі є лише один полігон, на якому можна проводити подібні стрільби і навчання. Він знаходиться відносно недалеко від українського кордону.

"І, на жаль, через це Україна має концентрувати і залишати достатньо великі свої сили на кордоні з Білоруссю", - зазначив Денисенко.

У Чернігівській області блія кордону з Республікою Білорусь запровадили додаткові тимчасові обмеження. Низка заборон діє до 20 км від кордону в межах Корюківського, Чернігівського, Новгород-Сіверського контрольованих прикордонних районів області.

Зараз ви читаєте новину «У МВС оцінили можливість нападу на Україну з боку Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі