понеділок, 14 березня 2011 13:29

У Міненергетики похвалились здешевленням бензину

У Міненергетики похвалились здешевленням бензину

Роздрібні ціни на пальне на АЗС ТНК знизилися на бензин А-95 до 9,49 грн./л, на дизпаливо до 9,0 грн./л, на ЛУКойл – на бензин А-95 до 9,5 грн./л, на дизпаливо до 9,0 грн./л.

Як повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості, це сталося після того, як за результатами наради експертно-аналітична група з опрацювання питань функціонування ринку нафти та нафтопродуктів при Кабінеті міністрів рекомендувала встановити верхню межу цінового коридору в розмірі, який не повинен перевищувати 9,5 грн./л на бензин А-95 та 9,0 грн./л – на дизельне пальне.

"В тому числі вітчизняні виробники пального знизили оптові ціни на бензин та дизпаливо в середньому на 300 грн. за 1 тонну пального. Вже сьогодні 80% АЗС продають бензин А-95 по ціні, нижчій за 9,5 грн./л", – уточнили у відомстві.

Крім того, як зауважив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, ситуація, що склалася на ринку нафтопродуктів, вимагає від усіх учасників зваженого підходу до ціноутворення на пальне.

"Бувають у держави складні часи. Сьогодні настав момент, коли не можна використовувати ситуацію зі світовим зростанням цін на нафту для того, щоб отримувати надприбутки, заробляючи на громадянах України", - зазначив міністр.

Зараз ви читаєте новину «У Міненергетики похвалились здешевленням бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі