понеділок, 09 листопада 2020 15:47

У мережі з'явилось фото бюлетенів опитування Зеленського на "смітнику". "Слуги" відреагували

У мережі з'явилось фото бюлетенів опитування Зеленського на "смітнику". "Слуги" відреагували
В день місцевих виборів провели анонімне опитування від Зеленського. Фото: 5 канал

У соціальних мережах з'явилися світлини тюків з утилізованим папером, де видно аркуші із запитаннями від Володимира Зеленського, які ставили українцям в день місцевих виборів, 25 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцеві вибори-2020: чесні, але провальні

Оприлюднив фото бюлетенів "всенародного опитування" голова громадської організації "Українська Україна" Андрій Смолій у Facebook. Він заявив, що бюлетені "просто викинули на смітник", попри те, що результатів так і немає.

Фото відразу почали активно поширювати користувачі соцмереж у себе на сторінках. Зокрема їх опублікував нардеп з партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

Згодом партія "Слуга народу" написала у Facebook, що анкети це не бланки суворої звітності та що їх надрукували із запасом.

"Можливо, на "сенсаційних" фотографіях маємо саме такі зайві бланки. Адже на світлинах чітко не видно, що то заповнені анкети з цього опитування. Серед купи якихось квитанцій, листів з облікових журналів та інших аркушів паперу бачимо декілька бланків, справді схожих на анкети. Це можуть бути пошкоджені бланки або взагалі надруковані кимось копії анкет. Жодних печаток чи позначок на них не видно. Такі анкети можна було роздрукувати спеціально на будь-якому принтері".

У президентській партії заявили, що остаточні результати дослідження "5 питань від президента" вже підраховані. Їх оприлюднять найближчим часом після того, як озвучать офіційні результати місцевих виборів.

25 жовтня відбулися місцеві вибори. Одночасно з ними проводилося "всенародне опитування", ініційоване Зеленським.

Кожному українцю пропонували відповісти на 5 питань: чи підтримує він запровадження довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах; чи підтримує створення на Донбасі вільної економічної зони; чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб; чи підтримує громадянин легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих; чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Фінансувала "всенародне опитування" партія "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «У мережі з'явилось фото бюлетенів опитування Зеленського на "смітнику". "Слуги" відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі