пʼятниця, 13 вересня 2013 12:29

У мера Донецка немає грошей на розвиток міста

У мера Донецка немає грошей на розвиток міста
Олександр Лук'янченко. Фото: www.rbc.ua

Міський голова Донецька Олександр Лук'янченко стверджує, що витратна частина бюджету міста не виконана на 200 млн. грн.

Про це він заявив в ефірі ТРК "Юніон".

"Поки що це не відбивається на роботі служб та інфраструктури міста... Це через затримки оплат від казначейства", - сказав мер.

Лук'янченко стверджує, що в такій ситуації винним є Головне управління Державної казначейської служби в Донецькій області.

"50 млн. грн. "непроплат" по міськжитлуправлінням, тепломережам, міськводоканалу. Питання, пов'язані з управлінням капітального будівництва також не вирішено - це два нових дитячих садочки, які ми повинні до кінця року ввести. Є труднощі з будівництвом нового соціального будинку. Це тягне за собою приховану заборгованість по зарплаті", - говорить Лук'янченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку не прибиратимуть пам'ятник Леніну, бо "немає таких настроїв"

За його даними, загальна заборгованість по заробітній платі в Донецьку становить 70 млн. грн. з яких 10 млн. грн. заборгованість, що виникла з вини казначейства.

"Ми заборгували перед підрядниками і трудовими колективами", - сказав він. Мер також прогнозує, що "4 квартал поточного року буде дуже важким".

Лук'янченко повідомив, що "дохідна частина бюджету за 8 місяців вже виконана на 104 %".

"Але коштів на бюджет розвитку не залишається", - сказав він.

Середня заробітна плата в Донецьку склала 3 тисячі 976 грн. До кінця року, за словами мера, планується зростання середньої заробітної плати до 4 тис. 150 грн.

Зараз ви читаєте новину «У мера Донецка немає грошей на розвиток міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі