понеділок, 26 серпня 2013 07:00

Карнавал, Кобзон і мотобольний стадіон - Донеччина пишно відзначила День шахтаря
38

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Весь день 25 серпня в містах Донецької області проходили святкові заходи, приурочені до Дня шахтаря, який тут вважається головним святом.

У Донецьку не припинялися концерти, ярмарки, виставки та турніри. Наймасовішою подією став карнавал. В якості самодіяльних артистів у ході взяли участь 8 тисяч осіб. Вони танцювали і демонстрували театралізовані мініатюри. Подивитися на карнавал прийшли більше 10 тисяч глядачів. За словами міського голови Олександра Лук'янченка, з місцевого бюджету на підготовку карнавалу не було витрачено ні копійки. Витрати взяли на себе підприємства та організації, які попутно рекламували свою продукцію.

Увечері для жителів Донецька заспівали Злата Огневич, "Тартак" і "Діо. фільми ", виступ яких так само оплатили спонсори.

Участь у святкуваннях, крім донеччан, взяли численні делегації міст-побратимів Донецька з різних країн світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дніпро" розгромив "Шахтар" у День шахтарів

Вітаючи жителів з Днем шахтаря і Днем ??міста (за традицією їх відзначають одночасно) міський голова назвав Донецьк містом, який створює фундамент економіки України.

Я пишаюся тим, що ми з вами донеччани. Що наше місто красиве. Що наше місто - трудівник, - сказав Олександр Лук'янченко.

Щоб мешканці донецьких околиць, жителі Макіївки та інших прилеглих міст могли дістатися по домівках після закінчення святкування, влада розпорядилася продовжити до опівночі графіки роботи тридцяти одного маршруту в Донецьку.

У Горлівці День шахтаря відзначили концертом групи "А.Р.М.И.Я" і масовим виконанням неофіційного донецького гімну "Сплять кургани темні". Очікувалося, що до кількох тисяч горлівчан приєднається виходець з Донбасу Йосип Кобзон. Але народний артист Радянського союзу обмежився на цей раз виконанням улюбленої пісні Януковича в тісному колі - на зустрічі земляцтв донбасівців, які прибули з Києва, Криму, Москви і Санкт-Петербурга.

На цій зустрічі депутат Держдуми Росії Йосип Кобзон висловив жаль щодо того, що сьогодні між Україною і Росією існують розбіжності. "Так буде не завжди", - цитує Кобзона прес-служба Донецької облдержадміністрації. "Проблем у народів немає, проблеми є тільки у політиків", - сказав Йосип Кобзон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незалежність по-донецьки: смугасті роби, червоний прапор, "свято пива і шаурми"

На батьківщині Президента - в Єнакієвому до Дня шахтаря приурочили відкриття мотобольного стадіону, який вже поспішили назвати найкращим у Європі. Реконструкція тривала два роки. Підкреслюється, що всі роботи були виконані без залучення коштів місцевого бюджету. Капітальне переобладнання спортивного об'єкту відбулося за особистого сприяння глави держави і за участю його старого товариша, теж єнакієвця - народного депутата від ПР, мільйонера Юрія Іванющенка.

Стадіон є тренувальною базою Єнакіївської мотобольної команди "Союз-3". Команда існує з 1970 року, вона неодноразовий чемпіон України та Європи. Оновлений стадіон має більше 2 тисяч посадочних місць під навісом, адміністративну будівлю, спортивний зал, кімнату відпочинку, душові кабіни, майстерні - повідомляє прес-служба донецького губернатора.

Тренер спортсменів Юрій Лапшин розповів, що за весь час існування в Єнакієвому мотобольної команди їй допомагав, працюючи на різних посадах, нинішній президент України.

З нагоди відкриття на стадіоні відбувся концерт небаченого за місцевими мірками масштабу. Для жителів Єнакієвого заспівали Таїсія Повалій, Тіна Кароль, Євген Кемеровський, Юрій Рибчинський, Потап і Настя. Щоб не псувати свято, місцевий голова заздалегідь заборонив торгівлю спиртними напоями поблизу стадіону і наказав не пропускати людей з алкогольними напоями.

Зараз ви читаєте новину «Карнавал, Кобзон і мотобольний стадіон - Донеччина пишно відзначила День шахтаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

138

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі