вівторок, 24 листопада 2020 10:42

У Львові "ЄС" і "Свобода" зібрали сесію міськради. Садовий заявляє про захоплення влади
7

Після перемоги на виборах мера Львова Андрій Садовий заявив, що у місті окремі сили збираються захопити владу - екстренним засіданням міськради.

Садовий повідомив, що міська виборча комісія ухвалила рішення перенести дату першої сесії міської ради з 3 грудня на 24 листопада.

"Хоча попередньо та ж ТВК призначила засідання на 3 грудня, щоб провести присягу і депутатів, і міського голови одночасно. Діяли вночі, без зайвих очей, без журналістів", - заявив Садовий і додав: міськрада "у такому напівлегітимному стані може діяти кілька тижнів, обирати керівні органи: президію, секретаря-в.о.міського голови, заступників, членів виконкому, голів комісій тощо, приймати будь-які інші рішення – бюджет, майнові питання тощо. За ці рішення згодом відповідальність доведеться нести новому міському голові".

У вівторок частина депутатів Львівської міської ради зібралась на перше засідання сесії, повідомляє ZAXID.NET

Фракції "ЄС", "Варти" і "Свободи" зібралися у сесійній залі. "Самопоміч" і "Голос" натомість заявили, що не будуть брати участь у засіданні сесії. Головує на сесії керівник Львівської міської ТВК Ігор Сліпецький.

У залі ще не встановлена електронна система для голосування. Крісла у залі мають встановити до 24 листопада, відтак депутати працюють стоячи. Також на перше засідання сесії не прийшов ніхто з представників духовенства.

Представники 3 фракцій руками проголосували за створення тимчасової президії, яка буде керувати сесіями міськради і складати порядок денний до обрання міського голови.

Голосували руками
Фото: facebook.com/hrystyna.protsak
У залі ще не встановлена електронна система для голосування
У вівторок частина депутатів Львівської міської ради зібралась на перше засідання сесії
Садовий заявив, що рішення провести засідання пролобіювали в "ЄС"
Фракції "ЄС", "Варти" і "Свободи" зібралися у сесійній залі

Садовий заявив, що рішення провести засідання пролобіювали в "ЄС". "Програвши вибори міського голови, місцеві ділки вирішили захопити владу підкилимними, нічними "мутками", - написав мер у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори мерів: хто де перемагає

На виборах мера Львова у другому турі 22 листопада переміг діючий міський голова Андрій Садовий.

Повідомлялося, що за результатами оцифрування 98% протоколів за Садового проголосували 61,5% виборців, за кандидата від "ЄС", колишнього голову Львівської облдержадміністрації Олега Синютку - 36,1%.

Результати виборів мера ТВК ще не оголосила.

Зараз ви читаєте новину «У Львові "ЄС" і "Свобода" зібрали сесію міськради. Садовий заявляє про захоплення влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі